Winkel van De Weerfotograaf

Boeken | Expositie | Fotomateriaal

Boeken bestellen via de website van de Weerfotograaf tegen aantrekkelijk tarief.
Via deze site is het mogelijk om boeken te bestellen die oa. geschreven zijn door Jacob Kuiper. Enkele van die werken heeft hij alleen geschreven, sommige zijn tot stand gekomen met medewerking van enkele andere auteurs. De onderwerpen in de boeken hebben veel met weer- en sterrenkunde te maken.
Zonder uitzondering bevatten ze steeds een grote hoeveelheid fullcolour opnamen van bijzondere fenomenen, zoals u ze ook vaak op deze website ziet.

De kosten zijn laag, vergelijkbaar met de winkelprijs, maar voor dat geld krijgt u de boeken ook nog thuis bezorgd! Bovendien zult u in de boekwinkel tevergeefs zoeken naar enkele van de onderstaande boeken, daar zij al enige tijd uitverkocht zijn. Via deze website zijn ze dus nog wel allemaal vekrijgbaar!

Boeken van andere auteurs. Omdat deze site een mooi platform is voor alle natuurliefhebbers en weer- fotografen zijn er enkele auteurs die graag gebruik maken van de mogelijkheid om hier hun werken aan te bieden om het onder de aandacht te brengen. En het zijn niet zomaar boeken; boeken die De Weerfortograaf van harte kan aanbevelen! U kunt deze rechtstreeks bestellen via de uitgeverij waarvan de link is opgenomen.

Boek

Inhoud van het boek en de prijs per stuk (inclusief verzendkosten binnen Nederland en BTW)

Buitengewoon betoverend weer in beeld, Nederland in vier seizoenen

Wie het RTL weer volgt kent de naam Karin Broekhuijsen vast. Haar foto's hebben meermalen het weerbericht omlijst met schitterende beelden. Dat is niet onopgemerkt gebleven en men heeft daarom een prachtige bundeling kunnen maken van haar beelden. Fijn is dat de beelden zo herkenbaar en ' Nederlands' zijn, niets geen exotische locaties waar je ver voor moet reizen; ga er voor op pad, wacht, kijk en maak ze zelf. Het inspireert enorm om zelf het fototoestel te pakken.

In dit boek geen uitgebreide verhandelingen over aparte weersverschijnselen, of over gebruikte fototechnieken. Voor sommigen wellicht jammer, maar dat zou in dit geval mogelijk alleen maar afleiden. Wel aan het slot een heldere samenvatting van alle beelden met tekst en uitleg. Handig, zo zie je het niet vaak. Je kan het boek kopen in de boekhandel of bestellen bij uitgeverij Profiel. Het kost € 29,95 incl. btw.

ISBN : 978 90 5294 499 9

Wat een weer!

Door de friese weeramateur Klaas Ybema. Als je de site van de Weerfotograaf interessant vindt, moet je zeker dit boek kopen. Het is samengesteld door een rasechte weeramateur die ook nog Fries is. Een mooie combinatie, want het weer en Friesland hebben wat met elkaar, wellicht is de elfsteden-tocht daar nog het meest duidelijke voorbeeld van. En een boek over het weer in -bijvoorbeeld Gelderland zal er waarschijnlijk ook wel nooit komen. Het boek is gemaakt met grote zorg en veel gevoel voor het weer, en welke invloed dat heeft op het leven van alle dag. Het bevat een schat aan historische foto's, anekdotes en gegevens van het weer in de afgelopen honderd jaar, in Friesland wel te verstaan. Het oogt her en der wellicht wat spectaculair, want als je dit alles leest en ziet is het wel erg bar en boos geweest in Friesland. Maar het doet je verlangen naar wat beweging buiten in de atmosfeer; laat het maar sneeuwen, stormen, vriezen en donderen! Mooi voor de foto's en verhalen voor straks, over ...jaar.

368 blz.

Welgemeende tip van De Weerfotograaf; koop het boek, nu rechtstreeks bij de uitgever (prijs euro 34,50).

In dit boek worden alle bijzondere atmosferische en astronomische verschijnselen uitgelegd en getoond. Vele foto's en illustraties sieren dit bijzondere boek dat ons laat zien dat er meer is tussen hemel en aarde. De natuur doet ons versteld staan door eigenaardige optische verschijnselen, kometen, lichtende nachtwolken, poollicht, bliksems, etc etc.

Ook diverse foto's van De Weerfotograaf kunt u aantreffen in dit schitterende boek. Het kan niet anders dat je hierdoor enthousiast wordt van het weer en je al snel vele mogelijkheden zal gaan herkennen om bijzondere foto's te maken!

143 blz.

€ 19,00 Bestel

 

Het weer in ons land is gespreksonderwerp no.1. In dit boek een rijke verzameling weerfeiten en andere weer-wetenswaardigheden. Uiteraard rijk bedeeld met foto's en illustraties. Aandacht voor de weerkunde in het verleden en heden, klimaatverandering, heftige stormen, tornado's, weer in de huidige samenleving en ook een stuk geschiedenis van het KNMI.

Met dit boek kunt u ECHT meepraten!

143 blz.

€ 24,00 Bestel

 

De periode 2002 -2003 was weerkundig gezien een bijzondere. We zien in dit boek een fotografische weerslag daarvan; noodweer, rustig weer, maar ook de gevolgen van de extreem warme zomer, die menigeen zich nog zal heugen. Zeker bij het zien van de beelden uit dit boek.

€ 15,00 Bestel

 

We zitten inmiddels in de 21e eeuw, wie nog eens terug wil kijken op de periode 1900-2000 kan met dit boek zijn hart ophalen. Het is een fotografisch meesterwerk dat een beeld schetst van een land in opbouw, soms getergd door boosaardig weer; de watersnoodramp in 1953, de barre oorlogswinters of de tornado van Tricht in 1967. Niet alleen foto's maken het beeld compleet van het weer in die eeuw, ook talloze weerkundige feiten komen aan bod. HET weerkundig eeuwoverzicht van Nederland.

241 blz.

€ 22,50 Bestel

 

We schrijven 11 augustus 1999. In Europa komt een ware volksverhuizing op gang. Van Engeland via Frankrijk richting Bulgarije zal een totale zons-verduistering zijn. Dit (hand)boek was voor velen een goede voorbereiding: wat kan je zien, waar moet je op letten en hoe gek kan men worden... De verduistering is inmiddels geweest, het boek is er gelukkig nog om van na te genieten.

En het boek is net zo goed voor de eerstkomende verduistering(en) -hier en elders- nog even handig en leerzaam als toen!

143 blz.

€ 15,00 Bestel

   

Wilt u één of meerdere exemplaren van de hierna genoemde boeken bestellen dan kan dat door op BESTEL te drukken, naast het betreffende boek. U ziet dan een eenvoudig formulier.
Vul dit in en geef daarin ook duidelijk aan hoeveel exemplaren van welke titel u wenst te ontvangen.
Dit eerste bestelbericht zal na uw bevestiging automatisch worden doorgegeven aan Weather Pictures International, waarna u nader bericht ontvangt over uw opdracht.
WPI heeft namelijk nog een aantal aanvullende gegevens nodig om de bestelling correct te laten verlopen maar zal daarover zelf spoedig met u contact opnemen.

Deze procedure geldt NIET voor de boeken " Wat een weer!" en " Buitengewoon Betoverend in Beeld, in deze reeks, die u namelijk rechtstreeks bij de uitgever zelf kunt bestellen via de erbij geplaatste link.

Mocht u meer dan één exemplaar van een bepaald werk willen bestellen dan geldt per exemplaar de aangegeven prijs. Voor zendingen van 5 exemplaren of meer gelden gereduceerde tarieven en is nader overleg met Weather Pictures International nodig.
Bestellingen voor verzending NAAR BELGIE zijn ook mogelijk maar er worden dan per exemplaar € 2,50 aan extra verzendkosten in rekening gebracht.


Expositie van De Weerfotograaf

De Weerfotograaf heeft 16 van zijn fraaiste werken verwerkt tot een grote samenhangende expositie die het weer in al zijn schoonheid en variatie laat zien. Fraai ingelijst en opgeplakt op PE is het een fraaie blikvanger die zich prima leent voor openbare gelegenheden of speciale expositieruimten. Op verzoek kan de serie uitgebreid worden met speciaal fotomateriaal.

U kunt deze expositie boeken. Stuur simpelweg een email en vermeld daarin duidelijk uw naam of organisatie, uw emailadres, de gewenste boekingsperiode en waar de expositie kan plaatsvinden. De Weerfotograaf zal dan in de regel binnen enkele werkdagen contact met u opnemen om de details verder te bespreken.

Stuur een email voor het boeken voor de Expositie van De Weerfotograaf


Fotomateriaal van De Weerfotograaf

Als u foto's van deze site wil gebruiken voor websites, brochures, boeken of wat voor publicatie dan ook, moet u altijd eerst contact opnemen met De Weerfotograaf.

Neem daarvoor contact op met De Weerfotograaf per email en vermeld daarin duidelijk uw wensen, het doel van de publicatie en oplage. Geef ook duidelijk uw email-adres door en zo mogelijk ook uw telefoonnummer. De Weerfotograaf zal dan in de regel binnen enkele werkdagen contact met u opnemen om de details verder te bespreken.

Stuur een email voor gebruik van Fotomateriaal van De Weerfotograaf

Bij het gebruiken van foto's zonder schriftelijke toestemming van De Weerfotograaf maakt u inbreuk op het copyright.


tekst: Stefan Jak

Laatste wijziging:donderdag, 14 april 2011

Site Meter